Sfeermakers in uw huis

Gordijnen brengen karakter en sfeer in uw huis. Maar wat past het beste in uw interieur? Qua gordijnen heeft u de keuze uit grofweg drie typen die onderling gecombineerd kunnen worden; vitrages, inbetweens en overgordijnen. Vitrages zijn dunne gordijnen die het daglicht filteren. Inbetweens zijn net iets dikker dan vitrages, maar dunner dan overgordijnen. Overgordijnen worden gemaakt van een dikke stof en zijn geschikt om te voeren met een verduisterende stof.

Overgordijnen

Een interieur is pas helemaal af wanneer de gordijnen hangen. Naast dat ze sfeervol zijn, bieden gordijnen nog meer voordelen. Zo houden ze de warmte vast in de winter en houden ze de warmte tegen in de zomer. Overgordijnen zijn ook te voeren met een verduisterende stof. Hierdoor wordt de kamer helemaal donker. Verduisterende gordijnen zijn dus uitermate geschikt voor de slaapkamer.

Inbetweens

Inbetweens geven het interieur een open en luchtig gevoel. Als het zonnetje buiten schijnt, wilt u daar binnen van meegenieten. Wanneer een gordijn zonlicht doorlaat, krijgt u namelijk een prachtige lichtinval in de kamer. Inbetweens zitten qua doorschijnendheid tussen vitrages en overgordijnen in. Ze dragen bij aan een goede akoestiek, zonder al te veel licht weg te nemen. Maar ze maken het interieur vooral gezellig.

Vitrages

Vitrages zijn de ideale oplossing voor wie het interieur licht en luchtig wil houden. Vitrages vallen door de lichte, transparante stof soepel en elegant naar beneden. De stoffen van nu hebben een subtiele glans, verfijnde patronen en zijn ook verkrijgbaar in natuurlijke materialen. Een van de voordelen van vitrages is dat het daglicht naar binnen valt zonder inkijk van buitenaf. Combineer vitrages met overgordijnen of raamdecoratie als u ook ’s avonds privacy wilt.Liefde voor uw raam