Een perfect ligcomfort

Een perfecte ondersteuning, dat is de basis van een goede matras. En daarnaast een goede ventilatie, buigzaamheid, warm in de winter en koel in de zomer en natuurlijk duurzaam. Maar natuurlijk ook; op welk matras ligt u het lekkerst? Ons advies: kies voor kwaliteit en probeer uw nieuwe matras uit in de winkel. Wij hebben voor u een geselecteerde collectie matrassen met hierin alles wat van belang is voor een gezonde nachtrust: een gelijkmatige ondersteuning, een goede ventilatie en vochtregulatie en uw persoonlijke voorkeur voor stevig, medium of zacht liggen. Met ons onafhankelijke advies komen we samen tot de perfecte keuze.

Hieronder ziet u de soorten matrassen die u kunt vinden in onze showroom en webshop.

Combispring

De Combispringmatras is een gepatenteerd systeem van Norma. De kern bestaat uit een goed ventilerend schuim waarin honderden veren zijn geplaatst. Dit zorgt voor een stabiel en tegelijkertijd zeer comfortabel ligcomfort: niet te hard en niet te zacht. Door te werken met verschillende veerdiktes krijgt uw lichaam altijd in iedere zone de juiste ondersteuning. De Combispringmatras is ook een handzame matras door het geringe gewicht en doordat hij geen harde randen heeft. Een Combispringmatras is een kwaliteitsmatras die de beste eigenschappen van verschillende matrastypen combineert.

Pocketveren

Een pocketveringmatras heeft een kern van in afzonderlijke zakjes verpakte stalen veertjes (pockets). Door deze constructie kan ieder veertje zich onafhankelijk aanpassen aan de druk die erop wordt uitgeoefend. Zo ontstaat er een actieve plaatselijke ondersteuning. Pocketveringmatrassen zijn leverbaar met 260, 300 en 500 veertjes per vierkante meter en dit bepaalt ook deels het comfort van de matras. Hoe meer veren, hoe beter het lichaamsgewicht over de matras wordt verdeeld. De hardheid van de matras wordt bepaald door de veerkracht van de veer en door de afdeklagen.

Geltex matrassen

De juiste matras kiezen is alles behalve eenvoudig. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, en elke slaper is anders.

Welke matras je ook kiest,  de unieke, gepatenteerde GELTEX technologie zorgt voor een heerlijk uitgerust gevoel, elke dag opnieuw.

 

De eerste generatie GELTEX matrassen werd een groot succes dankzij zijn uitstekende ventilatie, drukverdeling en ondersteuning. Beka bleef echter inzetten in  verbetering in de zoektocht naar het summum van slaapcomfort. Na jarenlange innovatie, lanceert Beka nu de nieuwe generatie GELTEX: de focus ligt meer dan ooit op duurzaamheid en een langere levensduur.

 


Latex

Van latex matrassen bestaat de kern uit een luchtig mengsel van natuurlijke en/of synthetische latex met een gelijkmatige celstructuur die zorgt voor een goede ventilatie. We onderscheiden natuurlatex (minimaal 40% natuurlijk), synthetische latex en talalay latex. Deze laatste soort is ook natuurlatex, maar door een bijzonder productieproces extra puntelastisch en daarom zeer soepel, comfortabel, met een nog grotere veerkracht en nog betere ventilatie. Latex is zeer duurzaam. Matrassen met een kern van latex gaan met gemak tien jaar mee zonder aan kwaliteit in te boeten.

Bultex

Bultextmatrassen zijn gemaakt van koudschuim, ook wel HR-schuim genoemd (High Resilience, oftewel grote veerkracht). Het is een synthetisch schuim dat is opgebouwd uit miljoenen kleine cellen. Koudschuim is antiallergisch, reukloos en heeft een onregelmatige open celstructuur waardoor het goed ademt en transpiratievocht uitstekend afvoert. Koudschuimmatrassen met comfortzones hebben een zeer goede conformiteit en behoren tot de beste schuimmatrassen. Matrasleveranciers gebruiken soms een eigen naam voor koudschuim, zoals Bultex en Comfolastic.

Traagschuim

Traagschuim, ook wel NASA-schuim of drukverlagend schuim genoemd, reageert op de lichaamswarmte en het gewicht van de slaper. Hierdoor voelt het alsof het schuim als het ware onder uw lichaam wegvloeit, waardoor de ondersteuning van deze matrassen zachter is. Veelal wordt traagschuim gebruikt als afdeklaag bovenop koudschuim, pocketveren of Combispringmatrassen waardoor de tegendruk op het lichaam wordt verminderd. Traagschuim kan in een koude omgeving hard aanvoelen en in een warme omgeving zacht.